Calvinismens falske lære

Denne undervisning er en overordnet gennemgang af calvinismens fem lærepunker også kaldet TULIP i et kritisk lys.

Simon Griis skrev engang på facebook:
”Jeg tror det er vigtigt i vor tid at have rimeligt styr på begreberne.
Efter at herlighedsteologerne og de mere ekstreme karismatiske retninger har stjålet rampelyset siden midten af firserne, oplever vi nu, at nogle af dem, der har brændt sig på disse, eller har været utilfreds med dem, søger ind i gamle traditionelle kristne retninger, som f.eks. den ortodokse kirke, den katolske kirke, og også lutherske og calvinske menigheder…(disse) menigheder vil få noget fremgang i de kommende år på grund af dette.

Når det sker, er det efter min bedste overbevisning på grund af det, man kan kalde “pendulkristne”. De svinger fra ét ekstrem, hvor de har haft dårlige oplevelser og til det modsatte ekstrem. At de ikke stopper i ligevægt, og ikke kan finde et afbalanceret punkt, skyldes at de ikke har haft en fast identitet og overbevisning i deres kristusliv.
Det har altid været sådan, og vil altid være sådan. Men ligesom vi måtte kende vores teologi og vores liv og tjeneste mens herlighedsteologien rasede, må vi også kende den nu, da denne egenkærlige, hovne, fordømmende, formaliserede form for kristendom oplever lidt fremgang.” Citat slut.

Det er i lys af denne forståelse at denne undervisning er blevet til.

 

 

Comments are closed.